المقادير
3 كوب دقيق
كوب ونصف ماء دافىء
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3 ملاعق كبيرة زيت
2ملعقة كبيرة سكر
ذرة ملح
الطريقة
نضع الماء الدافىء فى وعاء اكبر ونضع عليهالخميرة الفورية والسكر ونقلبهم ونسيبهم شوية
وفى وعاء اخر نضع الدقيق وعليه البودر والملح ونخلطهم كويس وبعدين نحط عليهم الزيت ووتفركيهم بين ايديكى لغاية ماتحسى ان الزيت داب فى الدقيق
وتشوفى الخميرة لو لقيتها عليت لفوق تبقى الخميرة تمام- ولو مش عليت تبقى مش حلوة وارميها احسن- وتحطى الخميرة بالماء الدافىء على الدقيق شوية بشوية وتعجنى لغاية لما العجينة تتماسك ومتلزقش فى ايدك وتغطى العجينه وتسيبها تخمر فى مكان دافى هتلاقى العجينة بقت الضعف
لغاية ما العجينه تخمر نحضر الحشو
الحشــــو
تجيبى جبنة (رومى وشيدر وموزريلا) او الجبنة اللى تفضليها انا كان عندى رومى مبشورة وشيدر قطعتها قطع صغيرة
وتقطعى الفلفل الاخضر والطماطم قطع صغيرة
والزيتون
و4 ملاعق صلصة
نرجع للعجين هتلاقيه اتخمر تجيبى صينية فرن عالية مش بتاعة البيتزا وتدهنيها زيت
تقطعى العجينة نصين نص تفرديه بس يبقى اقل من الصينية ب2 سم يعنى تعملى دايرة اصغر شوية من الصينية وتحطيها فى النص وتفردى عليها الصلصة
النص التانى من العجين نقطع دواير او كور صغيرة من العجين ونحشيها جبنة ونحطها حوالين الدايرة اللى فى نص الصينية وفى النص فوق الصلصة توزعى الجبنة الشيدر وبعين تحطى الحشو اللى انتى عايزاه وفوق تحطى الجبنة الرومى وتدخليها الفرن وبالهنا والشفا